Meldnummer bij overlijden: 078-612 42 00
Wij zijn dag en nacht bereikbaar, waar u ook verzekerd bent.
Lid van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Over ons


Hetje Harmsma

Mijn naam is Hetje Harmsma. Na enkele uitvaarten, als belangstellende, meegemaakt te hebben dacht ik: dit kan anders, dit moet anders. Meer inhoud, meer echte interesse… Dat bracht mij in 2001 bij een grote uitvaartorganisatie, maar het bracht mij niet wat ik zocht.

Daarom ben ik in 2004 mijn eigen onderneming gestart, gevestigd in Zwijndrecht, maar voor de hele regio Drechtsteden.

Nu, na ruim 15 jaar werd het tijd om onze onderneming van een nieuw jasje te voorzien.

Een nieuw logo, een nieuw kantoor, een nieuwe website en een nieuw gezicht.

Maar… alleen het jasje is veranderd, wat eronder zit niet!

In al die jaren dat ik dit werk mag doen, is voor mij het allerbelangrijkste: Luisteren! Luisteren naar u, vooral tussen de regels door, want juist door dat luisteren krijg je een idee wat u zou willen tijdens de komende moeilijke dagen en de uitvaart. Maar ook wat de overledene gewild zou hebben.

Er is zoveel mogelijk, zoveel keuzes te maken en ik zie het als mijn taak om samen met u die keuzes te maken, die passend zijn.

Voor mij is het belangrijk om tijdens de uitvaart tot uiting te brengen:

  • wie was hij of zij,
  • waar stond hij of zij voor in het leven,
  • waar hield hij of zij van en waarvan niet.
  • Hoe zou hij of zij herinnerd willen worden?

Dat kun je tot uiting brengen met woorden, muziek, foto’s, als u er zich maar goed bij voelt.

De woorden kan ik voor u op papier zetten en uitspreken tijdens de uitvaart, u kunt deze wanneer u dat wilt ook zelf uitspreken. Muziek is zo’n krachtige ondersteuning van woorden, ik help u graag met het zoeken naar uw muziekkeuze en zal deze voor u aanleveren waar de uitvaart plaats vindt. Ook foto’s kunnen aangeleverd worden en door ons tot een PowerPoint gemaakt worden.

Maar u mag dat ook allemaal zelf doen, ik wil u graag begeleiden en u ontzorgen, maar u bent degene die aangeeft tot hoever.

Mijn doel is om samen met u een uitvaart te creëren die passend is en waar u met warme gevoelens op terug kijkt.

Al 15 jaar is nog steeds mijn motto:

Iedereen is uniek, dus zeker zijn uitvaart.

 


Toos Goppel

Mijn naam is Toos Goppel. Toen ik zelf van dichtbij met een onverwacht overlijden werd geconfronteerd, ervoer ik wat goede begeleiding van een uitvaartverzorger kan betekenen. Deze persoonlijke beleving was de stimulans om me in dit mooie vak te gaan verdiepen.

Inmiddels ben ik 13 jaar werkzaam in de uitvaartbranche.

Na de opleiding te hebben gedaan bij de STIVU (Stichting Vakopleiding Uitvaartverzorging) ben ik 2 jaar werkzaam geweest bij een grote uitvaartorganisatie. Daar heb ik veel ervaring opgedaan en heb er uiteindelijk mijn eigen visie op het vak ontwikkeld.

Afscheid is de geboorte van een herinnering

Salvadore Dali

Je neemt weliswaar afscheid, maar niet van de herinnering. Aan hem of aan haar. Aan wat je met elkaar hebt gedeeld. Aan wat je van elkaar hebt geleerd. Maar vooral aan wat je voor elkaar hebt betekend. Herinneringen zeggen wie iemand was en dus eigenlijk zal blijven. Een intens beleefd afscheid hoort daarbij.

De dagen tussen het overlijden en begraven of cremeren zijn nodig om tot een goed afscheid te komen. Er moet veel geregeld worden als er iemand overlijdt. Dat is de praktische kant van de zaak. Belangrijker is, dat nabestaanden écht bij de uitvaart betrokken zijn. Dit komt de verwerking van het verlies zeker ten goede. Tijd hebben voor nabestaanden, luisteren, rust, professionele begeleiding, betrokkenheid, praktisch advies en ‘samen creëren’ zijn de belangrijkste uitgangspunten bij een persoonlijke uitvaart. Mijn doel is dat u uiteindelijk een goed en warm gevoel overhoudt bij het afscheid van uw dierbare.


Wij houden van ons werk en dat kunt u zien aan de aandacht en betrokkenheid die wij hebben en tonen bij iedere uitvaart.

Een uitvaart is het laatste wat je voor iemand kunt doen, een laatste afscheid dat goed moet zijn en passend. Passend bij de overledene, maar ook passend bij de nabestaanden. Wat past….. voelt goed. Er is tegenwoordig erg veel mogelijk, wij helpen u met tijd, aandacht en passie de juiste keuzes te maken voor dit belangrijke laatste afscheid.

Wij werken met vrouwen, en daarom werken wij ook met vrouwelijke dragers.

Onze filosofie hierachter is:

Ieder mens wordt voor zijn geboorte gedragen door een vrouw, dan mag zij ook het laatste stukje doen.

Natuurlijk mag u als familie ook zelf de kist dragen, die keuze ligt bij u, ook als u mannelijke dragers wenst.

Daarnaast kunnen deze vrouwen ook op uw huis passen tijdens de uitvaart of op kleinkinderen die nog te jong zijn om mee te gaan. Ook zijn zij regelmatig onze gastvrouwen om belangstellenden te ontvangen tijdens een externe condoleance of bij een condoleance thuis.

Nazorg

Onze dienstverlening houdt niet op na de uitvaart, wij hechten veel waarde aan nazorg en wanneer daar behoefte aan is geven wij voor langere tijd begeleiding. Ook kunnen wij de as voor u ophalen in het crematorium, de uitgezochte urn vullen en bij u thuis brengen.