Over Harmsma Uitvaartverzorging

“Kiezen voor Harmsma Uitvaartverzorging betekent kiezen voor een bezielde uitvaart.”

Het vak als uitvaartondernemer en ritueel begeleider werd door ons niet zomaar gekozen. Veel van onze kwaliteiten kunnen we hierin kwijt. Bij ons draait de uitvaartbegeleiding om service. Families bieden wij de rust, ruimte en aandracht om een uitvaart te regelen die precies past bij overledene en familie.

Een uitvaart is het allerlaatste wat u met en voor iemand kunt doen, dus dat moet goed zijn. De maatschappij verhardt, bij een begrafenis hoort dit niet. Het is ons werk om alles naar behoren te laten verlopen. Om zoveel mogelijk rust, ruimte en warmte in het afscheid te brengen.

Uitvaart naar uw wensen - niet duurder, wel persoonlijker

Wij leveren geen standaardwerk, maar organiseren een uitvaart op maat. Of u nu een eenvoudige of uitgebreide ceremonie wenst, dat maakt niet uit. Dit werk goed doen betekent situaties kunnen aanvoelen en veel luisteren, ook tussen de regels door. De gesprekken met u geven ons de informatie die wij nodig hebben om er iets persoonlijks te kunnen maken. Tijdens de uitvaart proberen wij de overledene neer te zetten zoals hij of zij was; een mens met zijn zonnige en zijn schaduwkanten, zijn wortels, karakter en levensmotto voor het voetlicht brengen. Dit betekent overigens niet dat wij alles voor onze rekening nemen. We laten u als nabestaanden zoveel mogelijk zelf invullen. Het is uw geliefde en de laatste zorg behoort ook aan u toe.

Naast uitvaartondernemer zijn wij ook gecertificeerd ritueel begeleider. Dat is vrij uniek. Als een familie dat wenst, regelen wij niet alleen de uitvaart, maar begeleiden deze ook. Wij spreken (uw of onze woorden) tijdens de dienst en maken gebruik van rituelen en symbolen die dicht bij de overledene stonden. Een herdenkingstafel bijvoorbeeld met zijn of haar dierbare spulletjes helpt nabestaanden vaak hun emoties een plek te geven.

Wij de zakelijke kant, u het persoonlijke stuk

Harmsma uitvaartverzorging neemt, in nauw overleg, de zakelijke kant op zich. Wij geven raad, informatie en voorlichting. We denken met u mee en proberen een rots in de branding te zijn. Die informatieve taak is heel belangrijk, daarom duurt het eerste gesprek met u vaak lang. Dat is de beste manier om de juiste route uit te kunnen zetten.

Nazorg na een uitvaart

De dienstverlening houdt niet op na een begrafenis of crematie. We zijn geen therapeut, maar nazorg hechten wij veel waarde aan. Als er behoefte aan is, geven wij nog langere tijd begeleiding. De hulp varieert; wij zorgen dat een urn weer bij de familie komt als u het ophalen ervan niet zelf kunt opbrengen.

Onze prijzen zijn gelijk aan de grote uitvaartverzorgers

Prijstechnisch zitten wij op hetzelfde niveau als de grotere uitvaartondernemingen. Wij zijn echter niet gebonden aan een rouwcentrum, dus u kunt zelf kiezen waar uw geliefde opgebaard wil hebben. Een bezielde uitvaart is trouwens niet afhankelijk van financiën. Dat komt van binnen uit, dat kost geen geld. Het gaat om tijd, aandacht en oprechte belangstelling voor de familie. Het is prettig als u zich in die korte periode thuisvoelt bij ons.

Vrouwen bij Harmsma Uitvaartverzorging

Vrouwelijke draagstersBij Harmsma Uitvaartverzorging werken we met vrouwen. We maken gebruik van vrouwelijke dragers voor de kist. Onze filosofie hierachter is: “Ieder mens wordt 9 maanden gedragen door een vrouw, dan mag zij ook het laatste stukje doen”. Natuurlijk mag u als familie zelf de kist dragen, die keuze ligt altijd bij u, ook als u mannelijke dragers wenst. Daarnaast kunnen de dames van Harmsma Uitvaartverzorging op een huis passen tijdens de uitvaart, of op kleinkinderen die nog te jong zijn om mee te gaan. Zij zijn ook vaak onze gastvrouwen om belangstellenden te ontvangen in bijvoorbeeld de kerk en kunnen samen met mij voor de koffie zorgen als een condoleance thuis plaatsvindt.

“Ieder mens wordt 9 maanden gedragen door een vrouw,
dan mag zij ook het laatste stukje doen”