Meldnummer bij overlijden: 078-612 42 00
Wij zijn dag en nacht bereikbaar, waar u ook verzekerd bent.
Lid van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

De dag van de uitvaart

Dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart is in Nederland op dit moment nog minimaal 36 uur tot maximaal 6 werkdagen na overlijden. De dag van de uitvaart is belangrijk, het is het laatste afscheid van uw dierbare of geliefde. De mogelijkheden om deze belangrijke dag in te vullen zijn talrijk.

De plechtigheid

Voor de plechtigheid wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van de aula van een crematorium, een kerk of de aula van de begraafplaats.

Maar het is ook mogelijk om de plechtigheid te houden op een andere plek, een restaurant, een grote tent, een theater, in de natuur of in een bijzonder kerkje om maar een paar mogelijkheden te noemen. Misschien heeft u zelf nog andere ideeën en kunnen we met u kijken of het op die plek mogelijk is.

In de meeste aula’s is alles geregeld qua geluidsapparatuur en personeel, wanneer u voor een alternatieve locatie kiest moeten deze zaken uiteraard extern ingehuurd worden.

Muziek en beeldmateriaal spelen vaak een grote rol bij het afscheid, muziek kan herinneringen tot leven doen komen en beeldmateriaal ondersteunt deze nog extra. Wat betreft de muziek kunt u uw gewenste nummers aan ons doorgeven en wij zorgen dat ze op de dag van de uitvaart gespeeld worden. Ook kunt u kiezen voor live muziek, wij hebben contacten met diverse musici die wij voor deze dag kunnen boeken. Het afspelen van een PowerPoint presentatie wordt ook steeds vaker gedaan, het is mooi om foto’s te laten zien uit het leven van uw dierbare en zo het afscheid nog persoonlijker te maken. U kunt de PowerPoint zelf maken, maar ook wij kunnen dat voor u verzorgen.

Van te voren bespreken wij met u hoeveel muziekstukken en sprekers er gaan komen. Wanneer u zelf niet wilt spreken, maar wel bepaalde momenten uit het leven van uw dierbare wilt delen, dan kunnen wij die met elkaar bespreken en maken wij er een mooie samenvatting van en kunnen die, namens u, voorlezen op de plechtigheid.

Rouwvervoer

Wanneer uw dierbare op de dag van de uitvaart vervoerd moet worden naar een andere locatie, wordt er gebruik gemaakt van rouwvervoer.

Er zijn veel mogelijkheden hiervoor, zoals vervoer per rouwauto, rouwbus, boot, fiets of rouwkoets. Vroeger was een auto meestal zwart. Maar omdat elke uitvaart persoonlijk is, is dat tegenwoordig anders. Er zijn rouwauto’s in diverse kleuren en stijlen. Nog steeds zijn de meest gangbare kleuren en modellen zwart en grijs in Mercedes of Cadillac. Maar rood, blauw en wit kan ook gekozen worden of voor de liefhebber een mooie Citroën DS rouwwagen, een Bentley oldtimer of een Harley Davidson met zijspan en hummer. De mogelijkheden zijn talrijk en wij laten ze graag aan u zien.

 

                                   

De Condoleance

Wat u uw genodigden aanbiedt, bepaalt u zelf. Dat kan variëren tussen koffie en thee met een koekje of plak cake tot een uitgebreid buffet en alles daar tussen in, zoals bittergarnituur, broodjes, soep etc. Ook wat betreft de drankjes is alles mogelijk, alcoholisch en non-alcoholisch.
Het is mooi om de condoleance te houden op de manier, die kenmerkend was voor de overledene. Waar hield hij of zij van? Wij zorgen ervoor dat het favoriete drankje of hapje geserveerd gaat worden.

De condoleance wordt vaak gehouden in het uitvaartcentrum waar ook de plechtigheid heeft plaats gevonden. Maar na de plechtigheid kunt u er ook voor kiezen om de condoleance elders te houden. U kunt hiervoor iedere plek kiezen die u wenst, zoals het favoriete restaurant van de overleden, de kantine van een sportclub, een museum of gewoon bij u thuis. Eigenlijk kan dit overal omdat de feitelijke begrafenis of crematie dan al heeft plaats gevonden.

Na de condoleance kiezen mensen er vaak voor om nog even met de familie na te praten tijdens een lunch of een diner in een restaurant. Wij regelen dat alle tijden op elkaar aansluiten, zodat die dag alles naar uw wens verloopt. Wat uw wensen voor deze dag ook zijn, wij doen er alles aan om deze dag voor u zo goed mogelijk te laten verlopen.