Meldnummer bij overlijden: 078-612 42 00
Wij zijn dag en nacht bereikbaar, waar u ook verzekerd bent.
Lid van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Bij overlijden

Bij overlijden

Wanneer u, verwacht of onverwacht, geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare, neemt u dan in eerste instantie de tijd om in alle rust afscheid te nemen en eventuele andere familieleden of vrienden op de hoogte te brengen van het overlijden, voordat u tot actie overgaat.
Om u een indruk te geven van de gang van zaken nadat dit gebeurt, zetten wij graag vast de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij.

U belt de huisarts

De arts zal een onderzoek doen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze formulieren laat hij bij u achter omdat de uitvaartbegeleider deze nodig heeft om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand van de desbetreffende gemeente.
Als uw dierbare in het ziekenhuis overlijdt of in een zorginstelling dan hoeft u de arts niet te bellen. Medewerkers zullen de arts op de hoogte stellen.

Daarna kunt u ons bellen, wij zijn dag en nacht bereikbaar op nr: 078-612 42 00.
Aan de telefoon bespreken wij met u de eerste wensen met betrekking tot de verzorging en de opbaring en maken met u een afspraak dat we bij u langskomen voor het regelen van de uitvaart.

Misschien heeft uw dierbare zijn/haar uitvaartwensen op papier gezet? Het is handig als u deze bij de hand heeft als we met elkaar de uitvaart gaan bespreken. Wellicht staat er ook in, in welke kleding uw dierbare opgebaard wil worden. U kunt deze dan alvast klaarleggen, evenals een identiteitsbewijs.

De Verzorging

Wij regelen de verzorging van uw dierbare, dit kan thuis of in een rouwcentrum. Wanneer u dit wenst, kunt u zelf meehelpen met het wassen en kleden.
Of alleen maar erbij aanwezig zijn.
Dit kan emotioneel zijn, maar is ook heel mooi en zeer helpend bij het verwerken van het verlies.

Opbaren

Opbaren is het verblijf van uw dierbare na zijn of haar overlijden tot aan de dag van de uitvaart.
Dat kan thuis in de bekende omgeving, in een uitvaartcentrum of in een 24-uurs kamer.
Wij leggen u graag de diverse mogelijkheden uit.

Het plannen van de dag van de uitvaart

Wij gaan de eerste dag met elkaar in gesprek. Het is belangrijk om bewust te worden van wat de mogelijkheden zijn.
We kijken samen hoe u uitdrukking wilt geven aan uw herinneringen, gedachten en gevoelens, bijvoorbeeld d.m.v. (live)muziek en toespraken.
De belangrijkste vragen passeren de revue.

  • Wordt u dierbare begraven of gecremeerd,
  • De keuze van de kist,
  • waar gaat de plechtigheid plaatsvinden,
  • wie draagt de kist
  • en zijn er andere bijzondere omstandigheden of wensen die voor deze emotionele dag van belang zijn?

Zo geven we samen vorm aan het afscheid en ontstaat er een persoonlijke uitvaart.

De kaart

Het versturen van de rouwkaart is één van de eerste zaken die geregeld moet worden. Wij hebben een scala aan mogelijkheden en keuzes in huis en drukken deze kaarten ook in eigen beheer. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eigen en zeer persoonlijk ontwerp, waarbij eigenlijk alles mogelijk is.
Samen met u creëren we dan een unieke kaart die speciaal voor de overledene ontworpen is. Deze kaarten laten we drukken door een drukkerij. De tekst van de kaart wordt samen met u opgesteld en u ontvangt van ons een proefdruk, zodra de kaart klaar is.
Na uw akkoord gaan we over tot het definitief drukken van de kaarten.
Ondertussen kunt u de enveloppen schrijven die wij bij u achterlaten, zodat de kaart soms nog dezelfde dag verstuurd kan worden. Uiteraard kunnen we desgewenst ook de rouwadvertentie(s) voor u verzorgen.

Kosten en verzekering

De kosten van een uitvaart kunnen zeer uiteenlopen. Dit is uiteraard afhankelijk van de keuzes die u maakt.
U krijgt vooraf een begroting, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Uitvaartverzekeraars werken vaak samen met een vaste uitvaartonderneming of verzorgen zelf uitvaarten. Daardoor ontstaat bij mensen het idee, dat men verplicht is de uitvaart door die onderneming te laten verzorgen.
Niets is minder waar.

De complete uitvaart kan door ons op persoonlijke wijze verzorgd worden. Wij zijn daardoor niet gebonden aan bepaalde uitvaartcentra en daardoor heeft u de vrije keuze. Dat geldt voor alle mensen die gebruik willen maken van onze diensten, ook voor hen die verzekerd zijn bij een uitvaartverzekeraar.
Wanneer u dat wenst verzorgen wij ook de administratie van de uitvaartpolissen.