Kies je voor begraven of cremeren?
Een graf kan een plek zijn voor nabestaanden om te rouwen
Bekijk de details omtrent begrafenis en crematie
Moeilijke keuze?
Begrafenis
Crematie

Begraven of cremeren

“Kiezen voor begraven omdat er op deze manier een gedenkplek gecreëerd wordt”

Een keuze die vroeg of laat gemaakt moet worden, begraven of cremeren?
Een keuze waar goed over nagedacht dient te worden.
Om u wat te informeren hebben we hier wat details voor u uitgezet.

Begraven
Veel mensen kiezen ervoor om begraven te worden. Op deze manier wordt een gedenkplek gecreëerd voor nabestaanden. Men kan bij het begraven kiezen voor een algemeen graf of een particulier graf. Wat is het verschil?

Een algemeen graf is een graf voor twee personen, die niet tot dezelfde familie behoren. Men “huurt “ als het ware een graf van de gemeente voor de duur van 15 jaar. Na die tijdsduur kan deze niet verlengd worden en zal vaak worden geruimd.
Een particulier graf is een graf voor twee personen wat gekocht wordt van de gemeente voor de tijdsduur van 30 jaar. De familie bepaalt zelf wie er in dit graf begraven zal worden.Na die 30jaar kan het bezit van dit graf iedere keer met 10 jaar verlengd worden.

Over het algemeen zal de overledene begraven worden in een kist, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om in plaats van een kist het lichaam te begraven in een speciale wade of een rieten kist/mand. De keuze van begraafplaats en graf is aan de familie. Wij begraven ook buiten de regio.

Cremeren
Ook aangaande de keuze van crematorium bent u helemaal vrij. De crematie van de overledene vindt plaats direct na de plechtigheid. Veel crematoria staan het toe om als naaste familie mee te gaan om de kist in de oven in te voeren. Door velen wordt dit gezien als een afronding van de uitvaart.

De Nederlandse wet bepaalt dat de as van een overledene na de crematie 31 dagen in het crematorium moet blijven. Daarna kan men de as zelf of door ons laten ophalen. Belangrijk is wel dat men zichzelf de tijd gunt om goed na te denken over de asbestemming.Zolang men er niet zeker over is, laat u de as voorlopig in het crematorium staan. De mogelijkheden voor de asbestemming zullen uitgebreid door ons met u na de crematie besproken worden.


Een geruststellende gedachte dat alles goed is geregeld.

Wij regelen en verzorgen de uitvaart, waarbij uw wensen centraal staan.